téma měsíce března 2010

Co je to vlastně ta "ctnost" aneb téma měsíce března

1. 3. 2010 13:46
Rubrika: úvodník | Štítky: tema:ctnosti , z jedné vlny

Vzpomněl jsem si na jeden vtip - Maminka: "Pepíčku, o čem bylo dneska kázání?" Pepíček: "O hříchu." Maminka: "A co o něm pan farář říkal?" Pepíček: "Byl proti."

O špatných věcech se mluví snadněji a vypadá to, že i my lidé to posloucháme a čteme radši (viz obsah běžných novin). Pojďme se v postu třeba místo kritizování koukání na televizi bavit o tom jaká je to ctnost umět točit pěkné filmy.

Co je vlastně ta ctnost? "Schopnosti, které jsou dobré a používáme je pro dobré věci – to jsou ctnosti." říká o. Josef Stuchlý SJ v úvodním rozhovoru k tématu "ctnosti".

Jak ses setkal s ctností? Napiš o tom do svého blogu a přispěj tak k tématu měsíce! Další inspirace pro články jsou na redakčním blogu k tématu.

Protože Božské ctnosti byly tématem i návštěvy svatého otce, od které uplyne tento měsíc půl roku, ve Slově na den se vrátíme k jeho promluvám.

A co tahle parodie vtipu? Maminka: "Pepíčku, o čem bylo dneska kázání?" Pepíček: "O ctnosti." Maminka: "A co o něm pan farář říkal?" Pepíček: "Byl pro."

HejTi
prozatímní šéfredaktor

 


Přehled příspěvků k tématu měsíce na http://www.signaly.cz/tema/ctnosti

 

Zobrazeno 1768×

Komentáře

vojtec

To by mně zajímalo, jestli Pepíček ministruje:-)

HejTi

Mno, jestli jestli ministruje, tak pozornost určitě jeho ctnost není;o)

HejTi

2michaela - to je fakt:o)

Michaela Chytrá

Zdis: To je ale pěkné úsloví a myslím, že dost pravdivé. Pro mě teda platí.<br />
HejTi: A myslím, že to, co si Pepíček pamatuje úplně stačí, alespoň pro začátek, třeba je to pro něj právě to nejdůležitější, co potřeboval slyšet...:-)

zdis

naše oblíbené úsloví: Bylo to krásné kázání! Nevím o čem bylo, ale žiju z toho dodnes...

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.